Mihin aika katoaa töissä? Mitä oikealla järjestyksellä saisi aikaiseksi?

02.05.2018

Jos ihminen elää keskimääräisesti yli 80-vuotiaaksi, hän tekee töitä noin 30 vuotta, eli yli 1/3 elämästään. Löydät tutkimustietoa täältä.

Ei siis pitäisi olla aivan yhdentekevää, millaisia työpaikkoja maassamme on. Lisäksi on tutkittu, että toimihenkilön päivästä 20-30% menee täysin hukkaan keskeytyksien takia. Asia koskettaa myös muita kuin toimihenkilöitä.

Näitä keskeytyksiä on viestit ja sähköpostit, työtoverit sekä turhan usein epäjärjestyksen sekä toimintatapojen puuttumisen takia tapahtuva tavaroiden ja asioiden etsiminen.

Eli jokaista yritystä ja yrityksen tuottoa rokottaa työntekijöiden päätön tavaroiden, papereiden ja jopa henkilöiden etsiminen. Jos asiat olisi järjestyksessä, paperit paikallaan ja tieto työntekijöiden olinpaikasta kohdallaan, nämäkin työntekijät voisivat tehdä sitä työtä, josta heille maksetaan. Mitä käyttökohteita sinä keksisit ylimääräiselle työajalle, joka vapautuisi tuottamattomasta tekemisestä?

No millaisilla toimenpiteillä sitten tehokkuutta saataisiin parannettua?

Olen ollut eläessäni monessa paikassa töissä, useissa myymälöissä sekä toimistoissa. Useassa paikassa on ollut huomattavissa, että paperit, tavarat ja käytännöt ovat kateissa.

Työtekoa helpottaa ja nopeuttaa, jos asiat käytäisiin kerralla yhdessä läpi, sovittaisiin toimintatavat sekä työntekijät saadaan sitoutumaan noudattamaan niitä.

Tähän on usein hyvänä apuna ulkopuolinen, vaikka ammattijärjestäjä, joka työntekijöiden kanssa käy läpi työn tekemistä ja puuttuvia tai ontuvia rutiineja.

Sitten tehdään pelisäännöt, joiden kanssa korjataan tilanne. Siivotaan työpisteet, työtilat ja luodaan työvälineille paikat, johon on helppo tavarat palauttaa ja näin ollen löytyvät aina paikaltaan. Lisäksi laaditaan rutiinit, esim. yhteiset paikat, johon vaikka kirjataan, jos joku on jossain käymässä. Näin ollen kaikki löytää tiedot samasta paikasta, eikä tarvitse soitella perään tai ihmetellä.

Kaikki tämä onnistuu, kun saadaan työnantajat ja työntekijät asiasta innostumaan sekä ymmärtämään kuinka paljon helpompaa on olla töissä paikassa, jossa on homma hanskassa.

Siellähän meistä jokainen viettää noin 30 vuotta elämässään.

Millaisia järjestysongelmia sinulla on työpaikallasi? Kommentoi alle.