Miksi säilyttää tavaroita, joista tulee paha mieli?
Viime viikolla kirjoitin muistoista. Muistotavaroiden säilytyksestä ja siitä, kuinka tärkeää on kirjata muistoihin tarinaa ylös. Joko tavaraan tai sitten vanhoihin kuviin, että ketä kuvassa on. Ilman tarinaa muistolla ei ole mitään merkitystä. Voit lukea asiasta täältä.
Eli tämän kerran kysymys on, että pitääkö säilyttää tavaroita, joista tulee paha mieli?
Tällä asialla tarkoitan tavaroita, joita säilytetään siksi, että "Mahdun tähän mekkoon kun olen 10kg laihempi", "Tämä maksoi paljon, en kyllä pidä siitä. Mutta pakko säilyttää, kun se maksoi niin paljon" tai "Sain tämän entiseltä mieheltäni. Aina tätä katsoessani muistan vaan eromme".
Tähän kategoriaan mahtuu usein myös paljon lahjoja, jotka eivät miellytä itseään tai on muuten tarpeettomia. Niitä vaan säilytetään, koska on pakko. Siis siksi kun se on lahjaksi saatu. Loppupeleissä sen tavaran näkeminen aiheuttaa ärsytystä. Ärsyttää se, että pitää säilyttää tavaraa vain muiden vuoksi. Ei lahjoja ole pakko säästää sen takia.
Samoin vaikka perinnöksi saadut tavarat. Ikävä kyllä, silloin tällöin voi saada perinnöksi tavaroita, jotka vaikka muistuttavat vain riitaisasta perinnönjaosta. Jos kyseinen tavara ei ole sinun mieleesi, ei sitä tarvitse säästää.
Tavoitevaatteet ovat hankala asia. Pieniin vaatteisiin mahtuu yleensä paljon muistoja, muisto itsestä kun oli vielä siihen vaatteeseen sopiva. Jos pieniä vaatteita nähdessäsi alkaa aina ärsyttämään, laita ne vaatteet pois. Muutamia vaatteita on ihan ok säilyttää, jos ne vastaavat nykyistä pukeutumismakuasi. Liian pienien vaatteiden säilyttäminen lisää tyytymättömyyttä itseesi. Voit hyvin päästää niistä irti.
Entä vanhat kihla- ja vihkisormukset, jos ollaan päädytty eroon eikä ole eron kohdalla ole nakannut niitä metsään. Harvemmin niitä tarvitsee tai haluaakaan säilyttää. Korut voi myydä joko koruina tai jalometallina kultasepälle ja käyttää myynnistä saadut rahat johonkin mistä tulee hyvä fiilis. Itse on teettänyt vanhasta kihlasormuksestani lapsillemme riipukset. Olkoon muistona heidän perimästään.
Keskeneräiset käsityöt tai korjausta vaativat tavarat voivat aiheuttaa pahaa mieltä. Aina kun näet sen, mielessä käy, että tuokin pitäisi tehdä. Mieti näiden kohdalla tarkkaan, että säilytätkö. Tuleeko se tehtyä valmiiksi. Korjauksen voin ulkoistaa, käsityön loppuun saattaminen vaatii intoa. Jos epäilet että et saa käsityötä valmiiksi tai että se ei pääsisi kuitenkaan käyttöön, voit laittaa sen pois. Eli käytännössä voit purkaa neuletyön ja laittaa langat eteenpäin käyttöön tai käyttää muussa itseäsi ilahduttavassa asiassa. Tai siirtää ompelutyön mahdollisesti materiaaliksi seuraaviin töihin.
Kaiken kaikkiaan, tavaroita ja muistoesineitä kannattaa katsoa sillä silmällä, että miellyttääkö ne sinua, tekeekö ne sinulle hyvän fiiliksen? Jos ei, on ehkä aika päästää niistä irti.
Säästätkö sinä tavaroita, jotka aiheuttavat pahaa mieltä?
Jos innostuit raivaamisesta, tästä voit tilata itsellesi uutiskirjeen, jossa parin viikon välein hyviä järjestämisvinkkejä. Saat lisäksi heti Järjestyksen A ja O - näin pääset raivauksessa alkuun- oppaan.
Jos mietit, että olisiko sinulle mitään hyötyä ammattijärjestäjän avusta, tutustu 100 hyötyä ammattijärjestäjän avusta -sivuuni. Olisiko jostain hyödystä apua sinunkin arjessasi?
Tilaa itsellesi ammattijärjestäjän apua. Soita heti 040 7484735 tai laita viestiä yhteydenottolomakkeella.